۱۳۹۵ دی ۱۰, جمعه

آخرین وضعیت زندانیان در اعتصاب غذا در زندان های مختلف

آخرین وضعیت زندانیان در اعتصاب غذا در زندان های مختلف

خبرگزاری هرانا – آرش صادقی در شصت و ششمین و علی شریعتی در پنجاه و هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود با وضعیت جسمی «وخیم» در زندان اوین نگهداری می شوند. مهدی کوخیان، آیت الله نکونام، نزار زکا، حسن رستگاری و سعید شیرزاد دیگر زندانیانی هستند که همچنان به اعتصاب غذای خود ادامه می دهند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، آرش صادقی زندانی سیاسی بند هشت زندان اوین شب گذشته در اثر افت فشار (۸ روی ۶) تپش قلب و تنگی نفس و بالا آوردن خون به بهداری منتقل و بعد از حدود یک ربع رسیدگی با دستگاه اکسیژن به بند بازگردانده شد.
پزشکان وضعیت وی را به شدت خطرناک و وخیم گزارش کرده اند و طبق گزارشی که روز گذشته از معاینات پزشکی قانونی بیمارستان طالقانی منتشر شد احتمال به کما رفتن و حتی فوت آرش صادقی وجود دارد.
همچنین آرش صادقی به دلیل عدم پاسخگویی مسئولان به خواسته هایش و ممنوع الملاقات بودن با همسرش از تن دادن به روند انتقال و نظارت پزشکی خودداری کرده است.
آرش صادقی که در شصت و ششمین روز از اعتصاب غذا به سر می برد از مشکلاتی هم‌چون افت فشار شدید، کاهش وزن شدید و لاغری مفرط، تپش قلب و وضعیت خطرناک قلبی، تنگی نفس، حالت تهوع، بالا آوردن لخته خون و در مقاطعی خون، غلظت خون بالا و خطر ایست قلبی، خطر به کما رفتن در اثر قند خون بالا، مشکلات کلیه و همچنین احتمال سوراخ شدن معده و احتمال خونریزی معده در خواب و نیز خطر به کما رفتن و حتی مرگ، بریده گفتن کلمات، پوسته پوسته شدن پوست بدن و بی خوابی رنج می برد که همگی از عوارض اعتصاب غذاست.
مسئولین با اینکه خطر به کما رفتن و حتی فوت آرش صادقی بصورت جدی وجود دارد هیچ گونه واکنشی نسبت به خواسته های وی و رسیدگی به شرایطش صورت نداده اند.

علی شریعتی دیگر زندانی سیاسی است که در پنجاه و هشتمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی در بهداری زندان اوین با کاهش وزن۲۰ کیلویی به ۵۲ کیلو رسیده است. قند خون وی شب گذشته روی ۳۰ بوده و به دلیل وخامت حالش پزشکان بهداری قصد اعزام به بیمارستان را داشتند که از اعزام خودداری کرده بود.

آقای شریعتی روز جاری با خانواده اش ملاقات داشته که در حین ملاقات حالش بد شده است.
علی شریعتی، روز دهم آبان‌ماه «درحال انجام کار اداری در شهرداری» بازداشت و برای تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکومیت خود به بند هشت زندان اوین منتقل شد وی از بدو ورود در اعتراض به این اقدام دست به اعتصاب غذا زده است.

حسن رستگاری مجد، شهروند ترکیه‌ای ایرانی تبار و زندانی سیاسی زندان مرکزی ارومیه در بیست و پنجمین روز اعتصاب غذای اعتراضی هم‌چنان در سلول انفرادی نگهداری می شود. علاوه بر این که حال عمومی وی «بسیار بد» گزارش شده و از ناراحتی قلبی رنج می برد، از تحویل اسپری اکسیژن برای بیماری آسم او ممانعت بعمل می آید.

آقای رستگاری ششم دی ماه به دادگاه منتقل شده، ولی اعتصابش ادامه داشته و همچنان در سلول انفرادی نگهداری می شود.
حسن رستگاری مجد، از روز شنبه سیزدهم آذرماه در اعتراض به وضعیتش دست به اعتصاب غذا زده و همزمان نامه اعتصاب را به مسئولین زندان و هم‌چنین کنسولگری کشور ترکیه در شهر ارومیه ارسال کرده است.
مورخ دوشنبه ۱۵ آذرماه این زندانی توسط مسئولین زندان ارومیه به سلول انفرادی منتقل شد.

سعید شیرزاد در بیست و دومین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شود.

این زندانی سیاسی طی روزهای گذشته بدلیل نامناسب بودن وضعیت جسمی اش به بهداری زندان منتقل شده، اما از تزریق سرم و اعزام به بیمارستان خودداری کرده است. فشار خون وی در روزهای اخیر به ۱۰ روی ۶ تقلیل یافته و ۵ کیلو وزن کم کرده است، دچار تپش بالای قلب  شده که نزدیک به صد بوده و از کلیه درد و ضعف  رنج می برد.

از سوی دیگر، به گفته وکیل نزار زکا، شهروند لبنانی زندانی در ایران موکلش در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده و خواستار آزادی بی قید و شرط خود است. از وضعیت آقای زکا اطلاع دقیقی در دست نیست.

زکا درخواست آزادی بدون قید و شرط خود را دارد و همین طور خواستار ملاقات با نماینده صلیب سرخ یا پزشک متخصص و ملاقات با مقامی از سفارت لبنان است. مسوولان به آقای زکا علیرغم درخواست‎های متعددش، تاکنون اجازه ملاقات با نماینده سفارت لبنان یا پزشک متخصص را نداده‌اند در حالیکه این‎ها از جمله حقوق او به شمار می‌آیند.

مهدی کوخیان، فعال مدنی در زندان مراغه، روز جاری با وجود اینکه در نهمین روز اعتصاب غذا بود توسط ماموران اطلاعات سپاه به مکان نامعلومی برده شده است. نزدیکان و آشنایان او  اطلاعاتی از سرنوشت وی ندارند.

لازم به تاکید است، خانواده او برای اطلاع از مکان انتقال وی، به نهادهای ذیربط مراجعه کرده اند که صرفا به آنان گفته شد اطلاعات سپاه او را برده است.
مورخ ۲۹ آذرماه مهدی کوخیان و کریم‌ چایچیان دو شهروند اهل ملکان در منزل خود توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت شدند. ماموران مراجعه کننده ضمن تفتیش منزل آنها اقدام به توقیف وسایل شخصی الکترونیکی و ارتباطی این دو شهروند نمودند.

از شهر قم نیز خبر می رسد آیت الله نکونام، بدون تکمیل مراحل درمان، در پی عوارض سکته مغزی و همچنین اعتصاب غذا و داروها، که در بیمارستان نگهداری می شد، عصر دیروز از بیمارستان شهید بهشتی قم، به زندان ساحلی این شهر بازگردانده شد.

یک منبع نزدیک به این روحانی منتقد زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “در پی تماس پزشکان این بیمارستان با پزشکی قانونی شهر قم؛ پزشکی قانونی شهر قم با حضور در بیمارستان و مشاهده وضعیت و آزمایشات این مرجع تقلید شیعه، سریعا با تشکیل کمیسیونی رای بر عدم تحمل زندان توسط ایشان را داده اند.”
این منبع در ادامه افزود: “پزشکی قانونی و مسئولین بیمارستان شدیدا تحت فشار هستند، تا رای بر توانایی زندان توسط وی داده شود؛ پزشکی قانونی و پزشکان معالج تا این لحظه از انجام این امر خودداری کرده اند.”

شایان ذکر است، مرتضی مرادپور زندانی سیاسی در زندان مرکزی تبریز در شصت و پنجمین روز بنا به درخواست مادرش به اعتصاب غذای خود پایان داده است



۱۳۹۵ آذر ۱۹, جمعه

نامه آرش صادقی به همسرش گلرخ ایرایی از زندان

آرش صادقی، زندانی سیاسی، در چهل و سومین روز از اعتصاب برای همسرش، گلرخ ایرایی، نامه ای نوشته است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، آرش صادقی که در اعتراض به نقض قانون در روند پرونده خود و همسرش در چهل و چهارمین روز اعتصاب غذا به سر می برد، در طی این مدت دچار افت شدید فشار، هجده کیلو کاهش وزن، کاهش شدید قدرت تکلم، بیهوشی‌های پیاپی، مشکل کلیوی و معدوی، تپش قلب و همچنین تنگی تنفس شده است. علیرغم وخامت حال آرش صادقی، تاکنون مسئولان قضایی هیچ واکنشی به خواسته‌های قانونی این زندانی سیاسی محکوم به نوزده سال حبس نشان نداده‌اند.
متن نامه آرش صادقی به گلرخ ایرایی که برای انتشار در اختیار تارنگار حقوق بشر در ایران قرار گرفته است، در پی می آید:
زیبای من؛ سهم من از تو زیاد نیست کمی بیشتر از سی دقیقه. پس نفس های خوش بویت را میبویم عطر موها و عطر تنت، سیر نگاهت میکنم چهره زیبایت را قاب میگیرم.
میان خورشید های زیبایی تو لنگریست؛ خورشیدی که آن سپیده دم از همه ستارگان بی نیازم میکند.
مهم نیست مرا از ملاقات تو باز داشته اند من برای رسیدن به آرامش تنها به تکرار اسم تو بسنده میکنم عشق تو در روزهای انبوه مصیبت به زخم عمیق دلم مرهم شد
به پای خسته ام توان داد.چشمانت وسعت دنیایی که آرامش برای زیستنم شد و دست هایت رنج تنهایی از خاطرم برد پس غمم پاک کرد.
نامه زیبایت را بارها و بارها میخوانم و تفکر میکنم و به خودم میگویم راستی جرم ما و صد ها نفری که امروز در زندان اند چیست؟
گلرخ عزیزم؛ اعدام، زندان، و روش های خشن دیگر برای به سکوت کشیدن مخالفان و منتقدان میراث شوم بشریت است که نسل به نسل از یک حکومت غیر دموکراتیک به یک حکومت غیر دموکراتیک دیگر انتقال یافته است. با وجود اینکه بخشی از جهان که در رواج مردم گرایی و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خویش هستند، اینگونه ترفند های ضد بشریت را تا حدود زیادی کنار گذاشته اند و با ایجاد سازمان ملل و تصویب قانون ها و کنوانسیون های حقوق بشری، روش های نوینی برای رفتار حاکمان با شهروندان تعریف شده است ولی هنوز نظام هایی هستند که برای جبران عدم مشروعیت مردمی به روش های غیر دموکراتیک که صده هاست متروک شده ادامه میدهند.
در دنیای متمدن، مردم، روزنامه نگاران، دانشجویان، فعالین حقوق بشری و نویسندگان، ایده ها و اندیشه های خود را به راحتی مطرح میکنند. حاکمیت را نقد میکنند، سلیقه ای را نمیپذیرند و حتی میتوانند با تمامی اجزای حکومت مخالفت کنند. همه شهروندان صرف نظر از وابستگی مذهبی، قومی، طبقاتی، طبق اصول اولیه حقوق بشر آزادند فعالیت کنند و عقاید خود را ترویج نمایند. امنیت چنان چماقی بر سر نهاد های مدنی کوفته نمیشود و آزادی و امنیت دو روی یک سکه اند این یکی دیگری را نفی نمیکند.
در چند هزار سال تمدن بشری مدت های مدیدی است که مفاهیمی چون دادرسی، دادگری، قانون، حقوق بشر و حقوق دفاع از خود، جای خود را در زندگی بشری باز کرده اند. ولی شوربختانه در برخی کشورها از جمله ایران خودمان هنوز قدرت تعزیر خود را قانون می شناسد.
متاسفانه قانون اساسی برای ایجاد یک دیکتاتوری قانونی تبیین شده است. قوم و گروهی را میخواستند در قدرت باقی بمانند، بیشتر در ذهن داشته اند تا حقوق ملت و (داد) گستری را.
راستی حتما خبر خروج و عزیمت قاضی مرتضوی به کربلا با چند پرونده را شنیده ای، پرونده جنایت کهریزک، فساد مالی تامین اجتماعی، فروش سوالات کنکور
احتمالا جرم نگارش یک دستان در مورد سنگسار آن هم داستانی که هیچ جا منتشر نشده از قتل عمد و فساد بیشتر است!
که ایشان به حکم قضا آزاد و تو در بند، در پرونده تو نماینده دادستان، دادیار قوه، معتقدند که تو از نظر قانون و از نظر شرع هیچ جرمی مرتکب نشدی، یعنی مجرم نیستی؛ یعنی متاسفانه هیچ کدامشان توان صدور توقف حکم تو را ندارند؛ چرا؟چون ارگان خاص ویژه ای این اجازه را نمیدهد؛ اینجا بی قانونی بیداد میکند؛ ومن هم (داد) گستری نمی بینم
بانوی من؛ قبل تر هم گفتم آنچه مرا واداشت از سوم آبان ماه تا به امروز دست به اعتصاب غذا بزنم چه به واسطه بازداشت غیر قانونی تو و مطالبه آزادی ات بوده است.اما تو برای من یک نمادی؛ نمادی از مظلومیت زنانی که حکم انسان و حس مسئولیت امروز در زندان اند.
آن روز که زندگی مشترکمان را آغاز کردیم، عهد بستیم که به مظاهر ناراستی، ظلم و تبعیض معترض باشیم و در این مسیر از مخاطرات هم پروا نکنیم.
فراموشش که نکردی؟! می دانم باور تو نیست به من حق نمیدهد که ازپروای مرگ دست از اعتصاب غذا بکشم بی آنکه به حداقل مطالبه ام و نقض حکم تو رسیده باشم.
زیبای من؛ این دیوار های آجری ناچیز تر از و حقیر تر از آن هستند که بتوانند بی هم بودن را به من و تو تحمیل کنند.
من و تو هرکجا که باشیم با هم هستیم و با هم خواهیم بود، در قلب هم، در باور هم.
اگر بودم یا نبودم تو باید برقرار باشی، تا سپیده دمی که ناگزیر از راه خواهد رسید
اگر بودم، با هم به نظاره اش مینشینیم…
اگر نبودم، نسیمی خنک میشوم که در آن طلوع صورتت را بوسه باران میکنم که تو حضورم را به یقین لمس خواهی کرد…
آرش صادقی
بند هشت زندان اوین
۹۵/۹/۱۵

۱۳۹۵ آذر ۱۵, دوشنبه

اعدام یک زندانی پس از استرداد به ایران.

یک زندانی به نام “نعمت رحمانی گرمی” پس از تحمل ۱۵ سال حبس در کشور آذربایجان حدود دو ماه قبل به ایران تحویل داده شد.
آقای رحمانی با فاصله کمی از استرداد در زندان اردبیل به چوبه دار آویخته شد.
آقای رحمانی که تبعه ایران بود ۱۵ سال قبل از ایران به مقصد کشور جمهوری آذربایجان گریخت ولی به دلایل نامعلومی در آنجا نیز راهی زندان شد و حبسی ۱۵ ساله را تحمل کرد. 
جرم او اقدام علیه نظام اعلام شده است .

۱۳۹۵ آذر ۸, دوشنبه

جدیدترین لیست زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج

جدیدترین لیست زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج
خبرگزاری هرانا – گزارش پیش رو حاوی اطلاعات مربوط به ۶۹ زندانی سیاسی و امنیتی محبوس در زندان رجایی شهر کرج بعنوان جدیدترین بروز رسانی درباره زندانیان عقیدتی این زندان است. در این گزارش علاوه بر مشخصات، شرح مختصر و اتهامات زندانیان نیز بروزرسانی شده است.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بیش از یک دهه است به دیده بانی وضعیت زندانیان عقیدتی در زندانهای ایران می پردازد، در این بین انتشار و بروزرسانی آخرین وضعیت زندانیان عقیدتی جزوی از برنامه کاری مستمر این نهاد بوده است.
آنچه در پی می آید جدیدترین لیست از زندانیان عقیدتی و امنیتی محبوس در بند ۴ سالن ۱۲ زندان رجایی شهر بعنوان شناخته شده ترین محل نگهداری زندانیان سیاسی و امنیتی (در کنار بند زندانیان سنی مذهب) است.
در حال حاضر ۶۹ زندانی با اتهامات سیاسی، عقیدتی و امنیتی در بند ۴ سالن ۱۲ زندانیان سیاسی زندان رجایی‌شهر کرج نگهداری می‌شوند.
لیست این زندانیان با اطلاعات پرونده آنها به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:
اتهام: تبلیغ مسیحیت
حکم: ۵ سال حبس / شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، قاضی مقیسه.
توضیحات: از سال ۹۲ در زندان است و منتظر تشکیل دادگاه تجدید نظر.
اتهامات: بغی از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق، توهین به رهبری و اخلال در نظم عمومی.
حکم: ۱۸ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق
توضیحات: ۵۳ ساله، بیمار و  از سال ۸۸ در زندان است و سابقه حبس در دهه ۶۰ را نیز دارد.
اتهام: ارتباط با انجمن پادشاهی ایران
حکم: ۱۵ سال حبس
توضیحات: از اردیهشت ۸۸ در زندان است.
اتهام: هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران
حکم: ۵ سال حبس
توضیحات: ۶۲ ساله، بیمار و از سال ۹۱ در زندان است، از جمله زندانیان سابق دهه ۶۰ است.
اتهام: هواداری از سازمان مجاهدین خلق
حکم: حبس ابد
توضیحات: دارای بیماری فلبی و از سال ۷۹ در زندان است.
اتهام: فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی
حکم: ۳ سال حبس توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: شهروند بهایی و از سال ۹۵ در زندان است.
۷- امیر قاضیانی
اتهام: جاسوسی
حکم: نامعلوم
توضیحات: از پرسنل سابق ارتش است
۸- ایرج حاتمی
اتهام: همکاری با دولت خارجی
حکم: ۱۰ سال حبس
توضیحات: از پرسنل نظامی است که از سال ۸۹ در زندان است.
اتهام: تبلیغ علیه نظام و عضویت در یک تشکل مدافع حقوق بشر
حکم: ۵ سال حبس توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه.
توضیحات: شهروند بهایی و مدافع حق تحصیل که از سال ۹۱ در زندان است.
اتهام: جاسوسی
حکم: ۱۰ سال حبس
توضیحات: تبعه ترکمنستان و از سال ۸۸ در زندان است.
اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، قاضی مقیسه
توضیحات: از رهبران جامعه بهایی که از سال ۸۷ در زندان و محروم از مرخصی است.
۱۲- بهزاد ترحمی
اتهام: اهمکاری با دول خارجی
حکم: ۵ سال حبس
توضیحات: از سال ۹۰ در زندان است.
اتهام: تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری
حکم: سه سال حبس
توضیحات: از سال ۹۵ در زندان است.
اتهامات: تبلیغ علیه نظام، همکاری با دول متخاصم و عضویت در تشکیلات مخفی بهائی
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است. پدر این شهروند با نام «امیر هوشنگ (شاپور) مرکزی» در مهرماه سال ۶۳ در زندان اوین اعدام شد. مادر وی نیز با نام «پریچهر آزاده» در همان سال‌ها به مدت ۵ سال در زندان اوین متحمل حبس شده است.
اتهام: ارتباط با سازمان مجاهدین خلق و شرکت در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی
حکم:  ۱۷ سال زندان، تبعید به زندان رجایی شهر کرج و ۱۵۰ هزار تومان جریمه نقدی /شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، قاضی صلواتی
توضیحات: از زندانیان سیاسی دهۀ ۶۰ که از سال ۸۶ در زندان است.
اتهام: هواداری از انجمن پادشاهی
حکم: ۱۵ سال حبس
توضیحات: از سال ۸۸ در زندان است و در حال حاضر در مرخصی /از اوایل تابستان در مرخصی است.
اتهام: اجتماع و تبانی از طریق همکاری در دانشگاه مجازی بهاییان ایران موسوم به موسسه علمی آزاد
حکم: ۵ سال حبس
توضیحات: از سال ۹۴ در زندان است. همسر وی آزیتا رفیع زاده با اتهام مشابه با محکومیت ۴ سال حبس در زندان اوین نگهداری می شود.
۱۸- جابر عابدینی
اتهام: همکاری با دول خارجی
حکم: ۴ سال حبس
توضیحات: از پرسنل سابق نظامی که سال ۹۳ در زندان است.
اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از رهبران جامعه بهایی ایران که علیرغم بیماری از سال ۸۷ در زندان است.
اتهام: همکاری با دولت خارجی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، قاضی صلواتی
توضیحات: از سال ۸۷ در زندان است.
اتهام: محاربه از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق
حکم: ۵ سال حبس
توضحیات: از سال ۹۰ در زندان است
اتهام: محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق
حکم: ۱۵ سال حبس
توضیحات: همسر وی فاطمه مثنی نیز با اتهام و حکم مشابه در زندان اوین نگهداری می شود
اتهام: محاربه و فساد فى الارض
حکم: حبس ابد، شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز
توضیحات: دو برادر وی اعدام شدند و از سال ۸۴ در زندان است.
اتهام : جاسوسى و ارتباط با دول متخاصم
حکم: ۶ سال حبس تعزیری و ۴ سال حبس تعلیقی
توضیحات: دانشجوی بورسیه دانشگاه لی‌یژ بلژیک، از سال ۹۲ در زندان است.
۲۵- حمید معتمدی نیا
اتهامات: عضویت در نهضت آزادی ایران، اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام
حکم: ۵ سال حبس
توضیحات: در مرخصی متصل به آزادی است.
اتهام؛ محاربه ازطریق عصوبت در حزب دموکرات کردستان
حکم: حبس ابد
توضیحات: از سال ۷۹ بدون مرخصی در زندان است.
اتهام: هواپیماربایی و اخلال در امنیت پرواز
حکم: حبس ابد
توضیحات: از سال ۷۹ بدون مرخصی در زندان است.
اتهام: هواپیماربایی و اخلال در امنیت پرواز
حکم: ۲۲ سال حبس
توضیحات: از سال ۷۹ بدون مرخصی در زندان است.
اتهام: محاربه از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق
حکم: پنج سال و شش ماه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است. خواهر او مریم اکبری منفرد نیز در زندان اوین نگهداری می شود. وی سابقه بازداشت در دهه ۶۰ را نیز دارد و ۴ تن از اعضای خانواده ی وی به نامهای علیرضا ۲۰ساله، غلامرضا ۲۶ساله در سالهای ۶۰ و ۶۴ و هم چنین رقیه ۳۰ساله و عبدالرضا ۲۳ساله در قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال۶۷ اعدام شدند.
اتهام: محاربه از طریق عضویت در کومله و دست داشتن در قتل پسر امام جمعه مریوان
حکم: اعدام، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران – صلواتی
توضیحات: از سال ۸۷ در زندان است.
اتهامات تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبرى و نشر اکاذیب در فضاى مجازى
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب- مقیسه
توضیحات: از سال ۹۳ در زندان است.
اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از رهبران جامعه بهایی ایران که علیرغم بیماری از سال ۸۷ در زندان است.
اتهام: اﺟﺘﻤﺎﻉ ﻭ ﺗﺒﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﻗﺼﺪ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻣﻨﯿﺖ ﮐﺸﻮﺭ
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، صلواتی
توضیحات: از سال ۹۳ در زندان است.
اتها: محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق
حکم: حبس ابد
توضیحات: از سال ۷۹ بدون مرخصی در زندان است.
اتهامات: تبلیغ علیه نظام، همکاری با دول متخاصم و عضویت در تشکیلات مخفی بهائی
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است.
۳۶- سیف الله سگانی
اتهامات: جاسوسی / حمل مواد مخدر در زندان
حکم: ۱۲سال به دلیل اتهامات امنیتی و ۱۵ سال حبس به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر
توضیحات: از ۱۳ سال پیش در زندان است.
اتهام: احتماع و تبانی از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق
حکم: ۵ سال حبس تعزیری
توضیحات: یکسال در سلول انفرادی به سر بده و از سال ۹۲ در زندان است.
اتهام: تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از طریق عضویت در تشکیلات بهایی
حکم: سه سال حبس
توضیحات: پدر و مادر وی نیز در زندان به سر می برند.
اتهام: تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از طریق عضویت در تشکیلات بهایی
حکم: چهار سال حبس
توضیحات: از سال ۹۳ در زندان است.
اتهام: هواپیماربایی و اخلال در امنیت پرواز
حکم: حبس ابد
توضیحات: از ۱۶ سال پیش در زندان است.
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق ایران
حکم: ۱۰ سال حبس
توضیحات: از سال ۸۷ در زندان است.
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق ایران
حکم: ۱۰ سال حبس
توضیحات: از سال ۸۵ در زندان است.
اتهامات: تبلیغ علیه نظام، تشکیل و اداره تشکیلات غیرقانونی بهایی و عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی
حکم: ۱۱ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است. همسر و فرزند او نیز در حال گذراندن حبس هستند.
اتهام توهین به مقدسات
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، قاضی احمد زاده
توضیحات: از سال ۹۴ در زندان است
اتهامات: عضویت فعال در تشکیلات بهایی، اقدام به ایجاد و راه اندازی یک برنامه کامپیوتری و پشتیبانی فنی دانشگاه بهاییان
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است. پدر او به اتهام مشابهی در سال ۷۱ اعدام شد.
اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از رهبران جامعه بهایی ایران که علیرغم بیماری از سال ۸۷ در زندان است / از اوایل تابستان در مرخصی درمانی است.
اتهام: تبلیغ علیه نظام
حکم: یکسال حبس
توضیحات: از سال ۹۰ در زندان است.  تا پیش از تشکیل پرونده جدید قرار بود از بابت قرار قبلی به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق و پس از تحمل ۴ سال حبس فروردین ماه سال ۱۳۹۵ آزاد شود با اینحال نامبرده بصورت غیابی در پرونده ای جدید توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری دیگر به اتهام تبلیغ علیه نظام از درون زندان محکوم شد و اکنون مشغول تحمل این محکومیت پس از پایان حکم ۴ ساله اول است.
اتهام : محاربه ازطریقعضویت درحزب دموکرات کردستان
حکم: حبس ابد
توضیحات: از سال ۷۸ بدون مرخصی در زندان است
اتهامات تبلیغ علیه نظام، همکاری با دول متخاصم و عضویت در تشکیلات مخفی بهائی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: بیمار قلبی و از سال ۹۳ در زندان است.
اتهام: تبلیغ آیین بهایی و مشارکت در اداره تشکیلات بهایی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: زندانی بیمار و از سال ۹۱ در زندان است. این شهروند بهایی در سال ۱۳۶۲ (در سن ۲۴ سالگی) نیز دستگیر و به ۶ سال حبس محکوم شده بود. وی به دلیل شرایط نامساعد زندان پیشین مبتلا به بیماری های گوارشی است.
اتهامات تبلیغ علیه نظام، همکاری با دول متخاصم و عضویت در تشکیلات مخفی بهائی
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است.
اتهام: هواپیماربایی و اخلال در امنیت پرواز
حکم: حبس ابد
توضیحات: از ۱۶ سال پیش در زندان است.
۵۳- فرید آزموده
اتهام: همکاری به دول خارجی
حکم: ۵ سال حبس
توضیحات: از پرسنل سابق نظامی که از سال ۹۰ در زندان است.
اتهامات تبلیغ علیه نظام، همکاری با دول متخاصم و عضویت در تشکیلات مخفی بهائی
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: برادر کوچکتر فرهاد فهندژ، دیگر زندانی بهایی که  از سال ۹۱ در زندان است.
اتهام: اجتماع و تبانی از طریق راه اندازی و مشارکت در اداره دانشگاه انلاین بهاییان
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است / از اوایل تابستان در مرخصی درمانی است.
اتهام همکاری با حزب بعث عراق
حکم: حبس ابد
توضیحات: شهروند تبعه عراق، از  سال ۷۴ در زندان های ایران بوده، تاکنون ۲۰ بار در زندان مورد عمل جراحی قرار گرفته است
اتهامات تبلیغ علیه نظام، همکاری با دول متخاصم و عضویت در تشکیلات مخفی بهائی
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است.
اتهامات تبلیغ علیه نظام، همکاری با دول متخاصم و عضویت در تشکیلات مخفی بهائی
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است.
اتهام: اجتماع و تبانی از طریق تدریس در  دانشگاه انلاین بهاییان
حکم: ۵ سال حبس تعزیری و ۹۷ میلیون ریال جریمه نقدی
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است.
اتهام: اقدام علیه امنیت از طریق عضویت در کمیته مرکزی گروه «یئنی‌گاموح»
حکم: ۹ سال
توضیحات: از سال ۹۱ در زندان است.
اتهامات: محاربه از طریق عضویت در کومله و دست داشتن در قتل پسر امام جمعه مریوان
حکم: اعدام، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران – صلواتی
توضیحات: از سال ۸۷ در زندان است.
اتهامات: محاربه و تبلیغ علیه نظام از طریق تغییر مذهب از تشیع به تسنن و تبلیغ مذهب اهل تسنن
حکم: ۱۵ سال حبس،  شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران – قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۲ در زندان است.
اتهام: محاربه از طریق عضویت در حزب دموکرات کردستان
حکم: حبس ابد
توضیحات: از سال ۷۳ و بدون مرخصی در زندان است.
۶۴- محمود ناجی
اتهام: همکاری با دول خارجی
حکم: ۱۵ سال حبس
توضیحات: از پرسنل نظامی که از سال ۸۸ در زندان است
اتهامات: توهین به رهبری
حکم: بلاتکلیف از بابت پرونده جدید
توضیحات: علیرغم به پایان رسیدن حکمش، بیش از دوماه است که بدلیل پرونده سازی جدید به اتهام توهین به رهبری در بازداشت موقت است
اتهامات: نشر اکاذیب، تشویش اذهان و تبلیغ علیه نظام، عضویت و همکاری با چندین نهاد مدافع حقوق بشر
حکم: ۵ سال، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباس
توضیحات: از موسسان جمعیت مبارزه برای حق تحصیل که از سال ۹۰  در زندان است.
اتهامات: اقدام علیه امنیت کشور از طریق اجتماع و تبانی، عضویت و فعالیت موثر در جامعه بهایی و تبلیغ گسترده آن، عضویت و فعالیت موثر در تشکلات مدافع حق تحصیل، سازمانهای مدافع حقوق بشر و  تبلیغ علیه نظام
حکم: ۵ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران –  قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۹۴ در زندان است.
اتهامات: اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی، توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی
حکم: ۱۰ سال حبس، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، قاضی مقیسه
توضیحات: از رهبران جامعه بهایی ایران که از سال ۸۷ در زندان است.
اتهامات:محاربه از طریق عضویت در کومله
حکم: اعدام، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب – قاضی مقیسه
توضیحات: از سال ۱۳۸۹ در حبس به سر می برد.