۱۳۹۴ تیر ۳۰, سه‌شنبه

احمد شهید کارشناس سازمان ملل می‌گوید: “اینک زمان تمرکز بر حقوق بشر در ایران رسیده است”

ژنو (15 ژوئیه 2015) – احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، امروز از دولت جمهوری اسلامی ایران و جامعه بین المللی خواست تا از موقعیت به وجود آمده در پی توافق هسته‌ای برسر برنامه هسته‌ای ایران استفاده کنند و به وضعیت حقوق بشر در کشور رسیدگی کنند.
آقای شهید به همه طرفین مذاکره برای رسیدن به توافق در مورد برنامه هسته‌ای ایران تبریک گفت و یادآور شد که لغو تحریم‌های بین المللی تاثیر سودمند چندبرابری روی وضعیت حقوق بشر در کشور، به ویژه بر برخورداری شهروندان از حقوق اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی خواهند داشت. وی تاکید کرد: “صلح، توسعه و حقوق بشر عمیقا به هم پیوسته‌اند.”
از سال 2012 تاکنون، این کارشناس در مورد ناکارآمدی آشکار پادمان‌های انسان‌دوستانه دربرابر تاثیر تحریم‌ها بر وضعیت حقوق بشر در کشور در گزارش‌های* خود به مجمع عمومی و شورای حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده‌است. این گزارش‌ها مشکلات اقتصادی روزافزون ایران و تورم سرسام‌آور کشور را به عنوان منبع نگرانی شدید در مورد محافظت‌ از حق دسترسی به غذا و بهداشت در کشور ذکر کرده‌اند.
آقای شهید گفت: “تحریم‌های اقتصادی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم همه بخش‌های کشور را تحت تاثیر قرار داده اند.” وی افزود: “به نظر می‌آید تحریم‌ها به شرایط ریاضتی در کشور، شامل افزایش هزینه کالاهای اساسی کمک کرده‌اند وهمچنین به نظر می‌آید که بر دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی تاثیر داشته‌اند. این شرایط تاثیر بسیار زیادی بر استاندارد زندگی داشته‎اند و به احتمال زیاد برخورداری کامل از طیف وسیعی از حقوق مدنی، اجتماعی و اقتصادی را تضعیف کرده اند.”
آقای شهید گفت: “صمیمانه آرزو دارم که نتیجه موفقیت‌آمیز مذاکرات هسته‌ای، که باعث لغو تحریم‌های اقتصادی خواهد شد، به رییس جمهور حسن روحانی اجازه دهد تا توجه خویش را بر سایر وعده‌های انتخاباتی خویش، به ویژه وعده‌هایی که برخورداری همه مردم ایران از کلیه حقوق بشر را ترویج می‌دهند، متمرکز کند.”
گزارشگر ویژه از دولت ایران خواست تا از هیچ تلاشی برای رسیدگی به نگرانی‌های حقوق بشری که از دیرباز توسط مکانیسم‌های حقوق بشری سازمان ملل متحد مطرح شده‌اند، به ویژه افزایش نگران‌کننده آمار اعدام ظرف سال گذشته، افزایش محدودیت‌ها بر آزادی بیان و تجمعات مسالمت آمیز، حقوق زنان، تبعیض علیه اقلیت‌های مذهبی و قومی، و تعقیب قضایی مداوم روزنامه‌نگاران، وکلا و مدافعان حقوق بشر، فروگذار نکند.
آقای شهید مجددا مقامات ایرانی را به تعامل سازنده و معنی‌دار از طریق دادن اجازه به وی برای برای دیدار از کشور دعوت کرد و تمایل خویش به همکاری با مقامات ایرانی برای مقابله با چالش‌های حقوق بشری در ایران را تصریح کرد.
(∗) برای دیدن گزارش‌های گزارشگر ویژه به لینک زیر مراجعه فرمایید:  http://ap.ohchr.org/documents/dpage_e.aspx?m=183
انتهای پیام
احمدشهید (مالدیو) استاد مدعو در دانشگاه اسکس انگلستان است و عضو سابق کمیسیون ریاست جمهوری مالدیو برای تحقیق در مورد فساد و مشاور ریاست جمهوری مالدیو در زمینه روابط خارجی بوده است. آقای شهید از سال 2005 تا 2007 و از 2008 تا 2010 وزیر امور خارجه کشور مالدیو بود. او تلاش‌های کشور مالدیو برای امضاء و تصویب کلیه 9 میثاق سازمان ملل متحد و پیاده سازی آن‌ها در قوانین و درعمل را رهبری کرد. او در سال 2011 توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران منصوب شد. برای اطلاعات بشتر به این لینک مراجعه کنید: http://www.ohchr.org/EN/Countries/AsiaRegion/Pages/IRIndex.aspx

گزارشگران ویژه بخشی از آنچه رویه‌های ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خوانده می‌شوند هستند.رویه‌های ویژه بزرگ‌ترین نهاد کارشناسان مستقل در سیستم حقوق بشر سازمان ملل متحد است و نام کلی مکانیسم‌های مستقل حقیقت یاب و نظارتی شوراست که  یا به رسیدگی  وضعیت کشورهای خاص می‌پردازند و یا به صورت موضوعی  وضعیت سراسر جهان را مورد بررسی قرار می‌دهند.. کارشناسان رویه‌های ویژه داوطلبانه فعالیت می‌کنند؛ آنها کارمندان سازمان ملل متحد نیستند و برای فعالیت خود حقوقی دریافت نمی‌کنند. آنها از هر کشور یا سازمانی مستقل هستند و در ظرفیت شخصی خود مشغول به فعالیت هستند.

منبع:

http://shaheedoniran.org/farsi/dr-shaheeds-work/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7/%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%82%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D9%88%D9%82%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7/

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر